به گزارش خبرنگار مهر، طيب قديمي بعد از ظهر سه شنبه و در جريان ديدار مسئولان و مديران دانشگاه علوم پزشكي كردستان با نماينده ولي فقيه در استان اظهار داشت: فشار خون يكي از بيماري هاي مزمن و تهديد كننده سلامت بشري است و به همين دليل سازمان بهداشت جهاني شعار جدي گرفتن اين بيماري را براي روز بهداشت در سال جاري در نظر گرفته است.
وي با اشاره به روند رو به رشد تهديد بيماري فشارخون به ويژه طي چند سال اخير در سراسر جهان و از جمله كشور ما گفت: بر اساس آمارهاي منتشر شده هم اكنون 20 درصد مردم در اكثر كشورهاي جهان مبتلا به بيماري فشار خون هستند و در بر اساس پژوهش هاي صورت گرفته در كشور ما نيز از هر پنج نفر يك نفر مبتلا به فشار خون است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان با بيان اينكه متاسفانه در بين اكثر مردم بيماري فشار خون جدي گرفته نمي شود، گفت: شناسايي بيماري فشار خون نيز در بين افراد مختلف تا حدودي مشكل است و به همين دليل نيز افرادي كه دچار اين بيماري هستند از وضعيت جسمي خود اطلاع ندارند و كساني هم كه از وجود بيماري اطلاع مي يابند قدمي براي درمان آن بر نمي دارد و افراد كمي هستند كه مسائل درماني و پرهيزها را در خصوص كنترل فشار خون رعايت مي كنند.
وي با بيان اينكه رژيم غذايي مناسب در كنار پرهيز از مصرف مشروبات الكلي و مواد مخدر از جمله مهمترين مسائلي است كه باعث كاهش ابتلا به فشار خون در بين افراد مختلف مي شود، يادآور شد: در كنار اين مهم توجه به امر ورزش نيز مي تواند در راستاي كاهش و يا حتي درمان بيماري فشار خون در بين افراد مختلف در جامعه موثر و مفيد باشد.
قديمي گفت: در سال جاري دانشگاه علوم پزشكي كردستان همراه با ساير مراكز درماني براي جلوگيري از بيماري فشار خون برنامه ريزي هاي جدي در دستور كار قرار داده است و همزمان با ايام هفته بهداشت برنامه هاي متعددي در سراسر استان كردستان در دستور كار قرار گرفته و هم اكنون اين برنامه ها با اطلاع رساني لازم به مردم اجرايي مي شود.
وي با اشاره به اينكه دانشگاه علوم پزشكي كردستان در سال 92 و همراه با ساير ادارات دولتي و مردم براي تحقق شعار سال تلاش مي كند، بيان كرد: تلاش براي ارائه خدمت بهتر درماني و بهداشتي به اقشار مختلف مردم در استان كردستان مي تواند در راستاي تحقق شعار سال 92 يعني حماسه سياسي و حماسه اقتصادي موثر و مفيد باشد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي كردستان در پايان اين نشست تجهيز مركز جراحي قلب سنندج و همچنين تقويت طرح پزشك خانواده را دو برنامه مهم در اين استان عنوان كرد و اظهار داشت: براي عملي كردن اين دو برنامه مهم در استان كردستان بايد از تمامي ظرفيت ها و توانمندي هاي موجود به بهترين شكل ممكن بهره برداري كرد.
ديدار مديران و مسئولان دانشگاه علوم پزشكي كردستان به مناسبت ايام هفته سلامت برگزار شد.
نظر شما